ЗА МЕНKазвам се Ангел Наков. От момента, в който с психотерапията се срещнахме, не сме спирали да се избираме един-друг. Клиентите, с които работя, за мен са нещо повече от хора, които плащат, за да решат проблемите си. Всеки, достатъчно смел да се изправи пред самия себе си заслужава повече от „предоставена услуга“ и това е факт, който знам от най-ценния си източник – моя личен опит.

Завършил съм специалност Психология, както и петгодишно обучение по психотерапия в Института за холистична психотерапия „Инсайт“. Работил съм като доброволец в онлайн чат линията на фондация „Single Step“, където също така имах удоволствието да водя и да фасилитирам групи за взаимопомощ. От 2017 година съм психотерапевт на частна практика. Съвместно с колегата Цвети Иванова създадохме „ТТ групи“ – преживелищни психотерапевтични групови семинари, които продължаваме да организираме и да водим.

Терапевтичният процес – такъв, какъвто го разбирам аз, няма нищо общо с наложената в киното и телевизията представа за мумифициран, от време на време кимащ специалист, който се включва само в краен случай с някой провокиращ въпрос или с дълбокомислена фраза. Психотерапията, мисля си, не е място за фалш. Тя е среща между две личности, в чието общуване се раждат истини и нови възможности.

%d блогъра харесват това: